Duurzaam wonen in De Scheperij

11 augustus '21

Met een nieuwbouwappartement in De Scheperij in Teteringen ben je klaar voor de toekomst. Alle appartementen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Dat is pas zorgeloos wonen. Benieuwd welke duurzame snufjes De Scheperij nog meer heeft? 

image alt

Luchtwarmtepomp

Alle appartementen in De Scheperij krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Het maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming. 

Meer over luchtwarmtepomp

WTW installatie

Weleens gehoord van een WTW installatie? Dit is een warmte terugwin installatie die ervoor zorgt dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen. Zo is de verse lucht die binnenkomt al lekker voorverwarmt. Op deze manier gaat er weinig warmte verloren bij het ventileren van de woning. Bijkomend voordeel is dat je jouw appartement in De Scheperij veel kan ventileren zonder roosters of ramen open te zetten waardoor je geen direct geluid hebt vanuit de omgeving. Alle appartementen in De Scheperij krijgen een WTW installatie.

image alt

Groen dak

De appartementen in De Scheperij hebben straks een groen dak! En dat doen we niet alleen omdat het zo gezellig staat in de wijk. Een groen dak zorgt ervoor dat jouw woning in de winter warm blijft en in de zomer lekker koel aanvoelt. Het werkt dus als een extra (geluids)isolatie. Door die extra laag is de dakbedekking ook beschermd tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Sedum kan er voor zorgen dat je dakbedekking wel 2x zo lang mee kan gaan. Dat is op de lange termijn wel zo voordelig.

Vloerverwarming

Jouw appartement heeft straks vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. Het is namelijk voordeliger om de vloerverwarming in de winter dag en nacht ‘aan’ te laten staan op dezelfde temperatuur dan ’s ochtends hoger zetten en ’s avonds lager

image alt

BENG

In De Scheperij voldoen alle appartementen aan BENG. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en stelt dat iedere (nieuwe) woning in Nederland (bijna) helemaal zelf zijn energie moet kunnen opwekken voor warmte en elektriciteit. Woningen die voldoen aan BENG zijn volledig gasloos en de BENG-eisen garanderen jou als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort:

    • De woning is energiezuinig ontworpen, 
    • De installaties verbruiken weinig energie, en
    • Minimaal de helft van het ‘gebouwgebonden’ energiegebruik (dit is iets anders dan het huishoudelijk energiegebruik) wordt duurzaam opgewekt.

Meer over BENG

Wonen in De Scheperij?

De voorbereidingen voor de appartementen zijn in volle gang. Naar verwachting gaan we in kwartaal 3 van 2021 in verkoop. Wil je niks missen? Meld je dan aan als belangstellende bij jouw favoriete woningtype bij het woningaanbod. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook speelt deze aanmelddatum een belangrijke rol bij de toewijzingsprocedure.

Naar woningaanbod
Iets vragen? Neem contact op
Benieuwd naar de appartementen? Bekijk het aanbod