De appartementen in de Scheperij

25 september '19

Het plan de Scheperij krijgt steeds meer vorm. Dit betekent dat ook steeds meer bekend wordt over de indeling van de appartementen. Over niet al te lange tijd staan de eerste type appartementen bij het woningaanbod. Op dat moment worden ook de prijsindicaties en schetsplattegronden weergegeven. Voor die tijd kunnen we je al wel wat meer vertellen over de woningkenmerken.

Drie verdiepingen met appartementen

De appartementen liggen verdeeld over de eerste, tweede en derde verdieping. Op de begane grond zijn twee gemeenschappelijke bergingen: één berging voor het plaatsen van fietsen en één berging voor het verzamelen van afval.

Verdieping 1

Op de eerste verdieping komen 19 appartementen gesitueerd aan drie gevelzijden. Ook de privébergingen van alle appartementen komen op de eerste verdieping.

Verdieping 2

Een niveau hoger op verdieping 2 liggen 10 appartementen met het balkon op het noordoosten. Ze liggen allemaal aan één gevelzijde: richting de Oosterhoutseweg/Schijfstraat en het parkeerterrein.

Verdieping 3

Op verdieping 3 liggen 2 appartementen. Ook deze woningen liggen net als verdieping 2 richting de Oosterhoutseweg/Schijfstraat en het parkeerterrein. 

Indeling van de woning en het balkon

Alle 31 appartementen zijn in de basis 3-kamerappartementen. Dit betekent dat je een woonkamer hebt en 2 slaapkamers. Het balkon is ongeveer 12 m2 groot en gesitueerd op zuidwest, noordwest of noordoost. Dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kies je de optimale ligging ten opzicht van de zon. De woonoppervlakte van de appartementen variëren grofweg van 85 m2 tot 116 m2. Dat is groot genoeg om bijvoorbeeld een eettafel te plaatsen. Nodig je vrienden en familie uit om een avondje lekker te dineren!

Parkeren

Je parkeert de auto straks in de openbare ruimte aan de weg. Parkeren is ook mogelijk op het nieuwe parkeerterrein aan de Oosterhoutseweg/Schijfstraat links van het gebouw. Het totaal aantal parkeerplaatsen in het gebied, inclusief de nieuwe 31 appartementen, voldoet straks aan de wettelijke parkeernorm.

Binnenkort meer beelden

We zijn inmiddels begonnen met het voorbereiden van het mooie beeldmateriaal. De vormgevers gaan binnenkort aan de slag met de schetsgevels, de verdiepingsiconen en de schetsplattegronden. Bij de eerste schetsen van de buitenkant van het gebouw laten we ook een vogelvlucht schets uitwerken. Hierdoor wordt de omgeving en de ligging van het gebouw goed zichtbaar. Op de verdiepingsiconen zie je informatie staan die het gebouw voor jou inzichtelijk maakt, zoals: waar ligt welke type appartement, waar liggen de bergingen, hoe is de ligging van het balkon, etc. Wanneer deze informatie beschikbaar is zetten we dit gelijk op de website.

  Wat gaan we nog communiceren?
  Wat is de planning?