Concept stedenbouwkundig plan Scheperij

24 september '19

Inmiddels hebben we al wat verteld over de visie van de Scheperij. In het stedenbouwkundig plan vertellen we je meer over de inrichting van het plangebied. Dit is weliswaar nog een concept versie, maar je kunt al wel op hoofdlijnen zien hoe het gebied wordt ingedeeld: waar wordt straks geparkeerd? Wat voor een vorm krijgt het nieuwe gebouw? En hoe wordt de openbare ruimte ingericht?

image alt

De ligging van het nieuwbouwplan

Nieuwbouwplan Scheperij staat straks tussen de Oosterhoutseweg/Schijfstraat, de Hameldonk, de Langelaar en de Donkerstraat. Het gebouw waar nu nog de Jumbo supermarkt is gevestigd wordt gesloopt. Op dezelfde plek komt een nieuwe parkeerplaats. Rechts van de nieuwe parkeerplaats komt het nieuwbouwcomplex.

Concept inrichting plangebied

Vanaf de Oosterhoutseweg of de Schijfstraat rijd je via de wegen Hameldonk of Donkerweg het nieuwe parkeerterrein op. Om het gebied een groen karakter te geven worden op het parkeerterrein een aantal nieuwe bomen geplaatst tussen de parkeerplaatsen. Rondom het parkeerterrein worden hagen geplaatst. Voor drie van de vier gevels van het nieuwe gebouw (gevelzijdes aan de Donkerstraat, de Hameldonk en de gevelzijde aan het parkeerterrein) worden ook een aantal nieuwe bomen geplant.

openbare ruimte

Het gebouw Scheperij

Op de begane grond van het gebouw komen winkels voor dagelijkse boodschappen, waaronder een supermarkt. De 31 appartementen liggen verdeeld over de eerste, tweede en derde verdieping. De appartementen komen aan drie gevels. Dit betekent dat de balkons divers gesitueerd zijn ten opzichte van de zon. Alleen aan de zuidoostkant van het gebouw (gevelzijde straat Langelaar) komen geen appartementen. Het aantal verdiepingen varieert per gevel van twee tot vier bouwlagen.

Meer over de woningen
  Meer over de visie
  Meer over de appartementen